24 aprilie 2019
Ultimele articole
Esti aici: Acasa » Frumusete » Buchete de mireasa si lumanari de botez ce aduc primavara mai curand
Buchete de mireasa si lumanari de botez ce aduc primavara mai curand

Buchete de mireasa si lumanari de botez ce aduc primavara mai curand

4 sfaturi de la un florist profesionist pentru a alege florile perfecte

Iarna e pe sfârşite şi se simte iz de primăvară şi de lume nouă. Nu doar natura se pregăteşte de a sărbători viaţa. E vremea botezurilor celor mici. E vremea nunţilor, e vremea lui Dragobete, cel ce sărută fetele.
Floriştii Olla.ro te învaţă cum să chemi primăvara cu ajutorul buchetelor de mireasă sau al lumânărilor de botez:

Ramuri înflorite

Mai avem de aşteptat până când copacii vor fi în floare, însă floriştii au secretele lor. În atelierele lor găseşti chiar şi în luna februarie ramuri înflorite de cireş, prun decorativ, forsiţia ori salcie. Roz, crem sau galben aprins, buchete de mireasă realizate folosind astfel de crenguţe îmbobocite, prinse cu o panglică dantelată, vor constitui surprize inedite pentru o nuntțile cu aer romantic şi natural.
Sfatul Olla: nimic nu arăta mai urât decât un buchet rar, răsfirat. Adăugă buchetului tău de mireasă realizat din crenguțe și alte flori cu inflorescenţa bogată, precum lalele, lisianthus, waxflowers (floare de ceară) sau ranunculus.

Plante suculente şi muşchi de pădure

După o iarnă atât de lungă poţi aduce verdele naturii mai curând folosind muşchi sau plante suculente. Pentru o lumânare de botez, înlocuieşte clasicii trandafiri cu inflorescenţa rotundă, asemănătoare rozelor, a plantelor suculente. Sunt extrem de rezistente, aşa încât chiar şi cele mai mici şi neîndemânatice mânuţe de copil pot purta lumânarea în ziua ceremoniei religioase.
Sfatul Olla: pentru recepţia de după ceremonia de creştinare, muşchiul de pădure este cel mai potrivit pentru o petrecere tematică. Creează cu ajutorul lui şi al ciupercuţelor, scoarţei de copac sau bulbilor de primăvară lumânări de botez sau decoruri… de poveste, atât de placul copiilor invitaţi cât şi în ton cu un eveniment ce are în centrul său un pui de om.

Flori parfumate, în culori solare

Poate că ceea ce ne lipseşte cel mai mult în lungile zile de iarnă sunt parfumurile naturii. Vrei ca buchetul tău de mireasă să fie cu adevărat în centrul atenţiei? Optează pentru un buchet parfumat! Freziile sunt cele mai cunoscute şi la îndemână flori pentru un buchet de mireasă ori lumânare de botez în aşteptarea primăverii. Însă floriştii au şi alte secrete bine păstrate în atelier: waxflower, cu un miros suav de citrice; liliacul, adus de departe cu mult înainte de a înflori în grădinile de la marginea oraşului; ranunculusul, fără un parfum extrem de puternic dar care emană un aer crud de sevă proaspătă.
Sfatul Olla: foloseşte flori în culori solare, precum galben aprins, portocaliu, somon. Cu o floare nu se face primăvara, însă cu un buchet de mireasă luminos vei crea amintiri de neuitat!

Lasa o replica

Adresa ta de email nu se va afisa pe site.Sunt obligatorii campurile marcate *

*


*