24 aprilie 2019
Ultimele articole
Esti aici: Acasa » Educativ » Pentru a reusi in facultate – munceste autonom
Pentru a reusi in facultate – munceste autonom

Pentru a reusi in facultate – munceste autonom

La facultate, gata cu profesorii omni-prezenti, temele care sunt verificate in mod sistematic sau cu un orar facut sa fie cat mai lejer. Trebuie sa fii cat mai autonom si sa muncesti singur si suficient pentru a stapani metodele universitare. Pentru a promova cu succes examenele iti recomand sa te documentezi online. Un site foarte fain este Graduo.ro

Incepe bine de la inceput, inca din primul an. Fa-ti timp si informeaza-te sau descopera toate instrumentele sau toate mijloacele care iti pot veni in ajutor. Pentru asta, pune intrebari, fii curios si cu antenele ridicate.

Participa la Ziua Portilor Deschise pentru a intelege cum functioneaza facultatea, pentru a nu te pierde pe coridoare sau pentru a cunoaste birourile care te intereseaza.

Ai grija la munca personala. Pentru a reusi cat mai bine in facultate, trebuie sa investesti cat mai mult in munca personala. Sa asisti la cursuri si sa le inveti nu este de ajuns. Va trebui sa aprofundezi deoarece profesorii nu iti ofera decat bazele. Tu trebuie sa mergi mai departe. Cum?

Trebuie sa stabilesti un timp pentru munca suficient. Procentul potrivit este urmatorul – daca ai 15 ore de curs, trebuie sa muncesti 15 ore in plus. Nu ezita sa le ceri profesorilor sa iti dea sa muncesti in plus.

Mergi la biblioteca pentru a studia cartile pe care trebuie sa le citesti. Nu sari peste aeasta etapa spunand ca suportul de curs este de ajuns. Vei dobandi si mai multa cultura generala si vei invata sa reperezi diferitele puncte de vedere cu privire la un anumit curs. Pe scurt, nu mai esti un licean, ci un student.

Poti completa aceasta munca personala cu niste sedinte in mici grupuri, de 2-3 studenti. Poti lucra o anumita parte mai grea din cursuri sau sa va pregatiti pentru partiale. Este o metoda destul de stimulanta dare trebuie sa fie pregatita dinainte. De exemplu, poti imparti cursul in parti si fiecare trebuie sa isi aprofundeze partea sa.

Cum iti poti administra timpul? Pentru multi studenti, facultatea este sinonima si cu mult timp liber. Si de aici incep problemele… poate ca ai un orar mai lejer, propuneri pentru liber infinite, un job… Pentru a reusi trebuie sa te organizezi cat mai strict, sapatamana dupa saptamana, luand in calcul faptul ca sistemul universitar nu te va ajuta.

In agenda, fa-ti un orar in fiecare saptamana de la ora 8 la 22. Munceste la proiecte cat mai mult atunci cand ai niste ore libere in orarul de la facultate. Daca ai mai mult de lucru, poti lasa o dupa-amiaza intreaga, sambata de exemplu.

In timpul ce iti ramane – seri sau week-end, programeaza activitatile care iti plac cel mai mult si care sunt importante pentru echilibrul tau – sport, muzica, voluntariat, iesiri.

Daca vrei sa castigi si niste bani, privilegiaza joburile care iti permit sa si inveti sau sa lucrezi ceva pentru facultate – baby –sitting, supraveghere, etc.
Nu lenevi prea mult dimineata. Daca ai cursuri dupa-amiaza, profita si trezeste-te mai devreme pentru a invata sau lucra la un proiect.

Refa-ti si orarul in fiecare saptamana deoarece orarul de la facultate se poate schimba de la un semestru la altul, mai sunt si vacante, perioade de sesiune, de practica, etc.

Lasa o replica

Adresa ta de email nu se va afisa pe site.Sunt obligatorii campurile marcate *

*


*