24 aprilie 2019
Ultimele articole
Esti aici: Acasa » Dragoste » Te poate salva SEX-ul de migrene?
Te poate salva SEX-ul de migrene?

Te poate salva SEX-ul de migrene?

shutterstock_sex-1_01_942f8f69d4De cate ori nu am folosit sintagma: ” Nu acum draga, am o durere ingrozitoare de cap”?

Desi, tendinta generala este cand ne confruntam cu dureri de cap este sa te feresti de cei dragi, un nou studiu sugereaza ca activitatea sexuala ar putea, de fapt, ajuta la atenuarea sau chiar eradicarea simptome de migrena.

In timpul unui studiu german care implica 400 de oameni ce sufera de migrene, mai mult de jumatate dintre acestia au spus ca durerea lor a devenit mai suportabila dupa ce au facut sex, iar unul din cinci a raportat o disparitie completa a durerii.

„Rezultatele noastre arata ca activitatea sexuala in timpul unui atac de migrenă ar putea ameliora sau chiar opri un atac, in unele cazuri, si ca activitatea sexuala in prezena durerilor de cap nu este un comportament neobișnuit”, spun cercetatorii. „Sexul poate duce la abdandonarea migrenelor si chiar la incetarea aparitiei lor”.

Aceste constatari sunt deosebit de interesante, avand in vedere notiunile anterioare cum ca activitatea sexuala ar putea contribui, probabil, la debutul dureri de cap sau migrene.

hot-couple-having-sexTeoria de lucru in randul cercetatorilor implicati in acest studiu atesta faptul ca eliberarea de endorfine declansate de sex functioneaza pe sistemul nervos central pentru a calma sau a reduce durerea. Desigur, mai multe activitati declanseaza eliberarea de endorfine, asa ca daca aceasta ipoteza se dovedeste adevarata, o abordare cu totul noua la terapia migrenelor poate fi realizata.

P.S.: Intre timp, in cazul in care cauti un remediu rapid non-medicamentos de terapie pentru simptomele de migrena, poti apela intotdeauna la inspiratele leacuri babesti. Sper ca te vei simti mai bine incurand :) !

3 comentarii

  1. nu stiu daca sexul ne scapa de migrena, dar migrena sigur te scapa de sex :))

  2. Cel mai bun analgesic.. daca ma doare capul sotul stie ce are de facut :))

Lasa o replica

Adresa ta de email nu se va afisa pe site.Sunt obligatorii campurile marcate *

*


*