24 aprilie 2019
Ultimele articole
Esti aici: Acasa » Confesiuni » Toamna facem curatenie generala in casa … si in suflet
Toamna facem curatenie generala in casa … si in suflet

Toamna facem curatenie generala in casa … si in suflet

Curatenie generala.

  Astazi am un chef nebun sa fac o curatenie generala … in sufletul meu.  Asa ca ma imbrac lejer, imi pun castile in urechi si ma apuc de treaba.

In prima camera pluteste un miros greu: aici mi-am inchis toate temerile, regretele si nereusitele.
Deschid geamul si le vad cum dispar pe masura ce aerul curat invadeaza spatiul.  A mai ramas ceva din mirosul acela: nesiguranta. Si singura solutie este sa las timpul sa aeriseasca spatiul.

Inchid usa si ma indrept catre urmatoarea camera.

548693_400618600022989_412904485_n_largeEste cea mai ciudata camera: jumatate este luminata, jumatate este in intuneric.
Pasesc cu timiditate si observ goliciunea camerei. Niciun obiect de decor, sentimente in contradictoriu, neliniste, dar pe masura ce intru in partea intunecata, lumina ma urmareste. Si simt cum imi da incredere, sprijin si tarie sa fac urmatorul pas, pana ajung in capatul camerei. Cand ma intorc, vad si simt razele soarelui cum imi mangaie sufletul, linistit de acum.
Si las acolo parfumul de camera: perseverenta.

Ultima camera ma incanta inainte sa deschid usa. Se strecoara pe sub ea raze de lumina si se aude o muzica in surdina. E o atmosfera atat de placuta incat o sa zabovesc ceva vreme aici.

Este camera reusitelor, camera celei ce sunt acum. Este camera care ma reprezinta. Pastrez aici toate incercarile – reusite sau nu, toate gandurile – bune sau nu, toate trairile – intense sau nu, toate piesele puzzle-ului aranjate frumos.

Este la fel ca si in viata: pornesti pe un drum, ai temeri, incerci sa le inlaturi si in final culegi roadele asteptarii si increderii.

Toti avem sufletul semidecomandat, trebuie doar sa constientizam ordinea camerelor …

Lasa o replica

Adresa ta de email nu se va afisa pe site.Sunt obligatorii campurile marcate *

*


*