25 martie 2019
Ultimele articole
Esti aici: Acasa » Calatorii » Locuri deosebite de vizitat din Romania
Locuri deosebite de vizitat din Romania

Locuri deosebite de vizitat din Romania

Tara noastra este cunoscuta pentru locurile deosebite, foarte putine dintre ele cunoscute de majoritatea dintre noi. Avem de la cascade spectaculoase, lacuri de legenda, pana la biserici mult incercate de timp. Romania este intr-adevar o tara frumoasa, care ne poate oferi oricand o calatorie interesanta.

In randurile ce urmeaza voi prezenta cateva din locurile preferate:

1. SIBIU, un oras medieval

Orasul Sibiu este situat in partea sudica a Transilvaniei, pe raul Cibin si se situeaza la 45-47′ latitudine nordica (in linie cu Lyon) si 24-05′ longitudine estica (aproximativ in linie cu Atena), foarte aproape de centrul geografic al Romaniei.

Municipiul Sibiu a reprezentat unul dintre cele mai importante si infloritoare orase din Transilvania, fiind centrul colonistilor sasi stabiliti in zona. A cunoscut in ultimii ani o renastere economica si culturala semnificativa, fiind astazi unul dintre orasele cu cel mai mare nivel de investitii straine din Romania. Sibiu a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, impreuna cu Luxembourg.

sibiu

Sibiu s-a clasat pe locul 8 in topul celor mai frumoase si apreciate locatii din EUROPA. Acest lucru ar trebui sa spuna foarte multe despre acest oras plin de viata. Aceasta minunatie de oras a reusit chiar sa depaseasca Roma, capitala Italiei, dar si orasul spaniol Deiam in clasamentul american realizat de revista FORBES.

Cel mai mult te poate impresiona acest oras prin arhitectura deosebita, culorile vii ce au fost folosite pentru cladirile din zonele medievale ale orasului, de localurile pline de traditii si strazile pietruite ce parca te intorc in timp.

2. Biserica de sub lac

Biserica aceasta „de sub lac” nu este doar un mit, dupa cum multi cred, acesata chiar exista la Belis,in judetul Cluj si se arata doar in perioadele de secetă din timpul verilor toride. Fiind aproapte tot timpul sub apa, ai spune ca picturile de pe zidurile bisericii au disparut, dar se pare ca si acum se pot vedea ingerii si scene biblice pe acele pietre ce dateaza chiar din secolul al paisprezecelea.

biserica-de-sub-lac

3.  Lacul albastru

Lacul Albastru, un monument al naturii, reprezinta o zona protejata de interes national si este situat in judetul Maramures, pe teritoriul administrativ al orasului Baia Sprie. Rezervatia naturala reprezinta o intindere de apa de forma eliptica, avand o adancime de pana la 4 metri. Apa provine din precipitatiile infiltrate în lucrarile unei vechi excavatii miniere.

In nicio alta tara din lume nu mai exista un lac care sa isi schimbe culoarea in functie de lumina care bate in el sau de oamenii care inoata aici.

Lacul-Albastru-minunea-din-Maramures-FOTO--1383761246-3.541885-[640x480]

Lasa o replica

Adresa ta de email nu se va afisa pe site.Sunt obligatorii campurile marcate *

*


*