24 aprilie 2019
Ultimele articole
Esti aici: Acasa » Calatorii » Asigurarea de sanatate internationala, must-have in calatoriile din toamna aceasta
Asigurarea de sanatate internationala, must-have in calatoriile din toamna aceasta

Asigurarea de sanatate internationala, must-have in calatoriile din toamna aceasta

Conform unui studiu efectuat de Comisia Europeană, deși toamna nu pare anotimpul potrivit pentru planificarea unei vacanțe, în ultimii 4 ani mai mult de 50% dintre europeni au călătorit în scop personal în această perioadă, fie în interiorul țării de rezidență, fie în alte țări europene.

În perioada septembrie – noiembrie din 2013, cele mai frecventate țări au fost Grecia, destinație aleasă de 7 din 10 turiști europeni, Cipru și Austria, țară preferată în special în luna noiembrie. În România, city-break-urile de toamnă reprezintă una dintre activitățile favorite atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților, potrivit companiei aeriene Tripsta, iar destinațiile alese sunt Berlin, Barcelona și Paris.

Indiferent de tipul de turism, călătorii europeni întâmpină o problemă comună: conform Foreign and Commonwealth Office, 24% dintre turiști nu dețin niciun tip de asigurare medicală care poate fi folosită în timpul călătoriilor, iar 48% dintre ei nu cunosc faptul că, fără o asigurare de sănătate privată cu acoperire internațională sau cel puțin o asigurare de călătorie, vor suporta în întregime costurile serviciilor medicale de care au nevoie în timpul călătoriei. Totodată, 78% dintre călătorii europeni spun că nu și-ar putea permite să plătească pentru îngrijire medicală în timpul vacanțelor.

Pentru cei cărora achiziționarea unei asigurări de călătorie li se pare un efort financiar inutil, câteva dintre companiile asiguratoare au conceput planuri de asigurare medicală internațională care acoperă și călătoriile. O astfel de poliță oferă acoperire pentru o gamă largă de servicii medicale, precum consult medical și analize multidisciplinare, spitalizare sau intervenții chirurgicale în clinici medicale din întreaga lume.

Asigurarea internațională de sănătate poate fi utilizată în clinici private chiar și în timpul vacanțelor sau călătoriilor de afaceri, iar costurile acoperite pot atinge 3,000,000 de euro pentru prevenție medicală, urgențe sau tratamentul unor afecțiuni medicale.

Lasa o replica

Adresa ta de email nu se va afisa pe site.Sunt obligatorii campurile marcate *

*


*